mandag 7. september 2009

Tematrio - Sport

Lyran utfordrer igjen. Denne gangen dreier det seg om sport.

Berätta om en bok där någon sport, idrott eller ett sportintresse har en betydande plats! (OK, det blir godkänt om ni kan hitta böcker där sport överhuvudtaget omnämns.)

[1]
Det ingen tvil om hvilke bøker som da må nevnes først. Harry Potter-serien av J.K. Rowling. Sporten er selvsagt rumpeldunk. Et lagspill der to lag flyende på sopelimer kjemper om å skåre mål og å få tak i snoppen.

[2]
I Lev Tolstojs Anna Karenina er Annas elsker Vronskij eier og rytter av en hest som er med i hesteritt.

Litt av en bok, forresten. Jeg har planer om å skrive om denne klassikeren på bloggen, men det sitter så himla langt inne.

[3]
En av personene i Sonata for Miriam (Taushetens konsekvenser på norsk) er en tidligere storspiller i sjakk. På sine eldre dager spiller han ukentlige sjakkpartier med sin gamle venn. Sonata for Miriam er Linda Olssons andre og foreløpig siste bok. Jeg anbefaler hennes bøker sterkt.

Kilde: http://www.fantasticfiction.co.uk/o/linda-olsson/sonata-for-miriam.htm

5 kommentarer:

 1. Rumpeldunk - artig ord på en sport :-)

  SvarSlett
 2. Ja! Bare ordet i seg selv er herlig, også. Vi skal til å lese om verdenscupen i rumpeldunk nå - vi er i bok nr. 4.

  SvarSlett
 3. Hei!
  takk takk!!
  Husker deg jeg også:-) og så har jeg jo hørt om deg d, i ettertiden å da, gjennom Margunn :-) Hun holder jo litt kontakt med mamma, og det har hendt vi treffer henne når hun er på hytta!Jeg bodde forresten hos henne på ett rom da jeg gikk sykepleien i "ball", noen uker i en praksis:-o Du er et par år eldre enn meg...eller..? Ett år?
  K, snart 40 og gammel...;-)

  SvarSlett
 4. ja, Krister har truffet Leon hos Isak :-) Han er 8 år. Kom gjerne innom. Her er det mangel på kompiser, så Krister (og vi) setter pris på besøk!
  K

  SvarSlett
 5. At jeg ikke tenkte på boka til Olsson! Den leste jeg jo i sommer :) Må få lest den første boken hennes etterhvert også.

  SV: Så hyggelig at du vil ha meg i blogglisten din, Mette!

  Å lage sin egen variant av 100 ting-listen er ikke dumt. Man kan jo f.eks. lage en 100 ting man vil gjøre før man dør :)

  SvarSlett

Det er sååå kjekt å få tilbakemelding på innlegget mitt. :-D