mandag 8. februar 2010

Min kamp 1 av Karl Ove Knausgård

Kva skal ein skrive om boka som det er skriven så mykje om allereie? Boka, og forfattaren, som det er skrive minst like mykje om.

Eg kan skrive at Knausgård skriv drivande og godt. Eg har lyst å lese meir, meir, meir.

Eg vart gripen av skildringane av ungdomstid og oppvekstens mange dilemma som er så gjenkjennbare.

Forholdet til faren er interessant. Faren som trass usympatiske trekk har ein posisjon i samfunnet og i familien, og ein status for åtteåringen Karl Ove. Faren som mistar heilt grepet om tilvêret, og taper det meste.

Karl Oves farmor. Frå flott dame til småsenil, gammel mor til ein alkoholisert son som gjer om heimen hennar til ein svinesti.

For meg hadde boka vore knakande god sjølv om eg ikkje hadde noko aning om at ho er(?) sjølvbiografisk. Men samstundes gjer det at historia får ein ekstra dimensjon over seg; eg blir nyfiken, litt sjokkert, ivrig etter å finne ut meir.

Og, ja, eg skal lese vidare. Det er berre 57 foran meg i lånekøa på biblioteket ...

5 kommentarer:

 1. Så nå har du også lest den, hmm, jeg står på startstreken, vurderer om jeg skal vente til alle 6 er ute slik at jeg slipper å vente hvis jeg liker det jeg leser. Samtidig er jeg nysgjerrig, selv om det er knausgårdfeber overalt - og alle snakker om bøkene. Lurer lurer, og lurer litt til.

  SvarSlett
 2. Jamen, Mettemor, da er vi over på nynorsk. Så kjekt!

  SvarSlett
 3. Hehe, ja. Men pungene kan man jo bruke til hvasomhelst egentlig. Har en slik sminkepung selv, det er plass til bind, tamponger og smertestillende, alltid parat ;-)
  Bøker er flott, lydbok anbefales her i gården! Hendene fri til å sy, gjøre husarbeid eller gå tur/jobbe. Nice nice!

  SvarSlett
 4. Jeg står også i laaang kø på biblioteket....men den som venter på no godt...
  Ønsker deg en fortsatt fin søndag :-)

  SvarSlett
 5. Jeg vurderer om jeg skal stille meg i køen på biblioteket eller ikke. Fordelen er jo at jeg garantert ikke får boka før Knausgårdfeberen har lagt seg (laaaang kø), og kanskje jeg er mer overbevist om at jeg har lyst til å lese den da?

  SvarSlett

Det er sååå kjekt å få tilbakemelding på innlegget mitt. :-D