torsdag 28. oktober 2010

Havets katedral og Engelens spill

Arnau kom som spedbarn til Barcelona sammen med en far som har rømt fra gård og grunn. Livet i Barcelona blir imidlertid ikke et fritt liv. Da faren dør, greier Arnau å få jobb som sjauer. Han losser båter og bærer stein til den nye kirka som bygges: Santa Maria del Mar, Havets katedral. Ildefonso Falcones Havets katedral er bokstavelig talt stor. Her er det mye spansk historie fra 1300-tallet, og mye om tidlig Barcelona.

I september fant jeg Santa Maria del Mar i La Ribera innimellom smale gater og smug.

Nettopp i dette området bor og beveger helten i Engelens spill seg også. David Màrtin. Dette er Barcelona på tidlig 1900-tall. Det er referanser til byggverk fra verdensutstillinger (både taubanen fra piren til Montjuïc og Estàtion Franca, for eksempel), og en hinsides fortelling Carlos Ruiz Zafón ruller opp. Dette er spennende!

Begge mursteinene av noen bøker anbefales, men jeg syntes at Zafóns bok var den med mest driv i: Jeg greide nesten ikke legge den bort.Fra Parc de la Ciutadella, like ved der David Màrtin bor.

2 kommentarer:

  1. Har du lest "Vindens skygge"? Også med handling fra Barcelona :-)

    SvarSlett
  2. Jepp. Fin. Engelens spill er langt, langt råere. Zafón skal ha sagt at hvis Vindens skygge er en tekkelig pike er Engelens spill hennes uskikkelige søster. (Ref. smussomslaget til Engelens spill)

    SvarSlett

Det er sååå kjekt å få tilbakemelding på innlegget mitt. :-D