tirsdag 14. desember 2010

Forsett - en avslutning

Året nærmer seg slutten. Nyttårsforsettet nærmer seg slutten.

Jeg vegrer meg litt for å skrive om dette, kjenner jeg. Ikke fordi jeg ikke (helt) har greid forsettet, men det er noe privat over temaet, kjenner jeg. Og jeg har en grense for hva jeg vil publisere. Det kjenner jeg på ofte, også nå.

Imidlertid er jeg også en person som liker å avslutte det jeg begynner på. Så temaet må avsluttes. Nå. Her.

Forsettet mitt var innkjøpsstopp på klær og sko i 2010 med unntak av undertøy og en ny slalåmjakke, og med muligheten til å bruke inntil kr 2000,- hvert kvartal etter en nøye overveiing.

Siden forrige statusoppdatering har jeg kjøpt noe. Jeg hadde en utskeiing rett før jeg skulle på et lengre utenlandsopphold. To kjoler, to omslagsjakker og en tights på salg på Noa Noa. Alt til 70 % rabatt, men likevel et brudd på forsettet. Ikke nøye overveid, til tross for at ene kjolen er blitt en favoritt, og er ofte i bruk. Under utenlandsoppholdet - i Spania - hadde jeg det andre bruddet på forsettet: Jeg kjøpte en Desigual-kjole med unnskyldning at det var en suvenir.

Måloppnåelsen er ikke 100 %. Likevel er jeg fornøyd. Jeg har helt sikkert kjøpt mindre enn om jeg ikke hadde forsettet. Jeg er også blitt mer bevisst - trenger jeg egentlig dette?

Jeg har tenkt å fortsette å kjøpe lite, og å vurdere minst en gang om jeg virkelig trenger plagget eller skorne. En lignende utfordring sender jeg gjerne videre nå to uker før 2011-forsettene skal fastsettes.

2 kommentarer:

 1. Jøss, jeg er i hvert fall imponert. Jeg har lest gjennom dine forrige forsettrapporter, og det slår meg at du har satt opp et realistisk måltall på forsettet, og evaluert underveis. I offentlighet her på siden din.

  Kanskje det er det som må til for å lykkes med et forsett, love det ikke bare for seg selv, men i litt offentlig sammenheng, selv om det bare er blant venner. Jeg har selv hatt et forsett i flere år om å komme meg ned på et tosifret antall kg. Kanskje jeg må offentliggjøre dette forsettet en plass for å lykkes, og sette opp offentlige evalueringer underveis for å lykkes. Hmm, dette ga meg noe å tenke på ...

  SvarSlett
 2. Hei Svein Erling,
  så mye som du sykler skulle det da ikke forundre meg at målet er innen rekkevidde? Og med øving til cabaret utover vinteren og våren, så raser nok kiloene av for flere. :-)

  Jeg skal heie på deg!

  SvarSlett

Det er sååå kjekt å få tilbakemelding på innlegget mitt. :-D