mandag 7. oktober 2013

Antoine de Saint-Exupéry: Den lille prinsen

Hysj! Lesing pågår har pop-up-temauke. Hun starter uka med Charlie og sjokoladefabrikken

Selv vil jeg slå et slag for Den lille prinsen. Prinsen som bor på en liten planet, der han har en rose og en liten sau, og som drar på en reise innom mange andre planeter før han havner i en ørken på jorda. 


Jeg tror nok han benyttet de ville trekkfuglene for å komme bort.


Den lille prinsen ... Ikke bare har jeg et forhold til fortellingen, men jeg har en historie knyttet til et eksemplar av boka. Historien om et eksemplar jeg fant på et gatemarked i Valbonne, et eksemplar jeg holdt i, luktet på, lurte på om jeg skulle kjøpe. Så la jeg det tilbake i kassen, og gikk videre. Alltid har denne slitte, franske boka vært med meg i minnet mitt.

Kanskje er det derfor jeg aldri slipper den lille prinsen igjen?Du skal se på stjernene om natten. ... Du vet at en av stjernene er min stjerne.


Det er forfatteren selv som har tegnet illustrasjonene, en enkel strek, gjenkjennelig. Det er disse tegningene som blir brukt i pop-up-versjonen også.

Jeg har skrevet om Den lille prinsen tidligere, blant annet om reven og vennskap.

Har du ikke lest Den lille prinsen? En stille høstdag når bladene faller mykt og vemodig og verden surrer sakte, så tar du den fram og behandler den varlig som en dyrebar skatt.

3 kommentarer:

  1. Ah, jeg har hørt om denne boken, den virker så fin. Jeg har kun en ordinær utgave, men jeg har aldri fått lest den. Kjenner jeg må det snart! Moro at du ville dele!

    SvarSlett
  2. Jeg elsker denne boken.. tusen takk for at du minner meg om den. Det er så mange vakre og dype episoder, snakk om menneskekunnskap! Jeg ser for meg eksemplaret du fant i Valbonne, og tenker at akkurat slik er det å være bokelsker. Å finne, - og å aldri kunne glemme.
    Elsket pop-up versjonen din, den er praktfull!

    SvarSlett
  3. PS! Jeg bruker det øverste bildet ditt i innlegget mitt senere i dag, håper det er ok:-)

    SvarSlett

Det er sååå kjekt å få tilbakemelding på innlegget mitt. :-D