mandag 23. mars 2009

Norwegian Wood av Haruki Murakami

Tittelen, Norwegian Wood, refererer til Beatles-låten ved samme navn. Reiko spiller den flere ganger på gitar i løpet av boka. Reiko var en lovende klaverpianist, men måtte gi seg etter gjentatte sammenbrudd.

På Ami-tunet møter hun Naoko. Naoko er venninne av Toru Watanabe (nydelig navn!), hovedpersonen i fortellingen. Eller er hun kjæresten hans? Naoko var tidligere sammen med Torus bestevenn, men da han tar livet sitt får Naoko og Toru et spesielt forhold.

Naoko er imidlertid heller ikke frisk, og forlater plutselig Tokyo. Til Ami-tunet oppe i fjellene, langt unna resten av verden. Toru besøker henne der og blir da også kjent med romvenninnen Reiko.

Toru føler en forpliktelse overfor Naoko og lover henne å vente på henne, og vil hjelpe henne når hun kommer tilbake til det en mer normal tilværelse.

Men det fins andre jenter i verden, og en av dem er Midori, som kommer inn i Torus liv som en virvelvind. I Toru starter en vanskelig prosess.

Mer vil jeg ikke røpe av handlingen. Jeg vil anbefale den; den er en vakker historie fra tidlig studenttilværelse. Om livet og kjærligheten og Torus kvaler.

1 kommentar:

  1. Jeg likte også denne, litt tung å komme i gang med synes jeg, men slutten var helt nydelig:)

    SvarSlett

Det er sååå kjekt å få tilbakemelding på innlegget mitt. :-D