søndag 25. oktober 2009

Faustas perlerKilde: http://arthaus.origo.no/-/event/show/97746_kinopremiere-i-oslo-faustas-perler/970564?return_url=%2F-%2Fevent%2Fshow%2F97746_kinopremiere-i-oslo-faustas-perler

Dette er ikke akkurat en feel good-film selv om den er god.

Faustas mor er død. Det er imidlertid ikke lett å få til en verdig begravelse når man bor i slummen i Lima. Og begravelsen må skje før kusinen gifter seg for onkelen vil ikke ha et lik i huset under bryllupsfesten.

For å skaffe penger til jordfestelsen tar Fausta seg jobb som hushjelp hos en komponist og pianist hvis navn jeg har glemt. Komponisten hører Fausta synge og lover henne en perle av sitt ødelagte perlekjede for hver gang hun synger. Kvinnen adopterer en av Faustas melodier og oppfører den. Uten å kreditere Fausta.

Fausta er vakker, men fryktelig engstelig. Hun tror hun er smittet av fryktens melk gjennom morsmelken. Moren ble nemlig brutalt voldtatt og mishandlet da hun gikk gravid med Fausta. Fausta er redd noe redselsfullt også skal hende henne og beskytter seg med ... en potet, som setter groer i underlivet hennes! Intet mindre.

Filmen er rar og trist, likevel morsom innimellom, spesielt bryllupsfestene er svært fargerike. Se den om du vil ha en filmopplevelse av den smale sorten.

2 kommentarer:

  1. Denne høres både sær og bra ut, synes jeg :-)

    SvarSlett
  2. Den filmen er bare helt nydelig!

    SvarSlett

Det er sååå kjekt å få tilbakemelding på innlegget mitt. :-D