torsdag 29. oktober 2009

Mengele zoo av Gert Nygårdshaug
Miño Aquiles Portoguesa. Bare navnet er et eventyr.Denne boka har nemlig trekk fra eventyrene. Den er fabulerende, fargerik og sør-amerikansk i fortellermåten.

Samtidig er den fryktelig virkelig. Ekkelt virkelig. Regnskogene som ødelegges. USA som intervenerer i andre land. Terrorgrupper som aksjonerer. Kapitalistene som med letthet går over lik.

Miño bor i en liten, sør-amerikansk landsby. Alle innbyggerne blir slaktet ned - unntatt niårige Miño. Derfra begynner en ferd gjennom jungler, over landegrenser, til kysten, til Vesten. Og også en ferd knyttet til hevn, vil jeg si. Alle kapitalister som utbytter fattige land, som hogger ned skogene, dreper folk og dyr, som utrydder artene, kan drepes for den gode sak. Sammen med Orlando, Hildebranda og Hobina utgjør Miño Mariposa-gruppen, som etterhvert jages av terror-etterforskere.

Jeg hørte fortellingen på lydbok - og var helt hekta. Framstillingen har i seg alle farger fra malepaletten; jeg er imponert over at en nordmann kan skrive så sydlandsk. Mentaliteten virker veldig troverdig beskrevet! Historien er samfunnskritisk og tvinger oss til etiske og moralske vurderinger.

Jeg er imponert over Gert Nygårdshaugs bok. Virkelig. Den anbefales på det sterkeste.

2 kommentarer:

  1. Jeg leser den nå! Men er ikke kommet lengre enn til side 20 eller noe, men det jeg har lest lover bra:-)

    SvarSlett
  2. Jeg hørte den også som lydbok, og det var en fantastisk opplevelse! Har pusha den videre til alle jeg kjenner, og alle som har hørt den har elsket den!

    SvarSlett

Det er sååå kjekt å få tilbakemelding på innlegget mitt. :-D