torsdag 26. november 2009

Min nabo TotoroDette er en film vi aldri blir lei av her i huset.

Da sønnen min gikk ned for telling med feber, hodepine og kvalme for to dager siden var dette den eneste filmen han kunne tenke seg å se.

Og filmen er fantastisk.

Søstrene Satski og Mei flytter sammen med faren inn i et gammelt hus på landet. Mor i familien ligger på sykehus. Morens sykdom kaster en skygge over tilværelsen for dem alle. Satski er stor og tapper og ordner opp i det meste. Og heldigvis - det er mer mellom himmel og jord enn man først skulle tro. Huset er bebodd av sottroll og i den store skogen bor selveste Totoro, skogsguden.

Det er japaneren Hayao Miyazaki som er regissør. Filmen er laget i 1988! Likevel overgår den de nye, amerikanske animasjonene. Mener jeg. Miyazaki har også laget "Chichiro og heksene" og "Det levende slottet". Her fikk dere faktisk julegavetips også. Litt skummelt for de aller minste, men fra seks år og oppover er disse filmene geniale.

5 kommentarer:

 1. Åh, den er fantastisk. Jeg elsker alle filmene av Miyazaki som jeg har sett. Hvis jeg skal si favoritter så er det "Kikis budservice", samt "Ponyo" som jeg så på kino tidligere i høst. Men "Totoro" var min første...

  SvarSlett
 2. "Ponyo" har jeg - eller vi - ikke sett ennå. Sønnen min valgte en annen film i høst da vi skulle på kino og jeg ville se "Ponyo", mens han ville se "Se opp". Han angret for øvrig. ;-) Vi kan ønske oss "Ponyo" til jul! :-)

  SvarSlett
 3. Fantastisk film! Liker de andre også veldig, veldig godt.

  SvarSlett
 4. JAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

  SvarSlett
 5. Eg vil berre understreke frå seks år og OPPOVER!! Eg elskar Miyazaki! Nokon som har sett den siste filmen hans? Går det ikkje ein på kino i desse dagar?

  SvarSlett

Det er sååå kjekt å få tilbakemelding på innlegget mitt. :-D