søndag 10. januar 2010

Kvinnen som kledte seg naken for sin elskede av Jan Wiese


Kilde

En ung kvinne kler seg naken for han hun er forelsket i på et torg i en liten by i Italia. Historien om den nakne kvinnen er en av dem som fortelles i denne lille, vakre boka.

Fortelleren, en eldre bibliotekar i Vatikanet, finner en dag et maleri. Det har vært utilgjengelig for alle i minst hundre år. Bibliotekaren begynner å grave i bibliotekets håndskriftsamlinger og finner etterhvert ut hvor det kommer fra og hvem som er kunstneren. Snart er vi på tur tilbake til middelalderens Italia og en liten bortgjemt by.

Vi får kunstnerens historie, og vi får mange andre fortalt av byens forteller. I middelalderen hadde hver by en egen forteller som satt på torget med en hærskare lyttere. Det hele veves sammen av bibliotekaren, hvis egen historie også fortelles.

Denne boka kom ut i 1990, og jeg leste den for andre gang. Det er det svært sjelden jeg gjør. Men dette konglomeratet av sammenvevde fortellinger fortjente det. Snakk om å få lyst til å dra til Italia, drikke vin og være forelsket!

3 kommentarer:

 1. Ååå...
  Når jeg leser litt her inne nå kjenner jeg at jeg blir litt trist for at bøker blir så nedprioritert for tiden! Jeg er egentlig kjempeglad i å lese, men finner liksom aldri tid til det blant alt jeg har kjempelyst å gjøre...
  Denne boka har jeg lenge hatt lyst til å lese, jeg har den på den lange lista :-)
  Beskrivelsen din gav meg litt assosiasjoner til Beretninger om beskyttelse av Fosnes Hansen - den MÅ du lese, om du ikke allerede har lest den :-)

  Liker du Knausgård? Den føler jeg jo at man MÅ lese, så man vet hva alt oppstyret dreier seg om...

  SvarSlett
 2. Denne boka har jeg hørt om, men ikke lest. Hm. Kanskje den bør lånes på biblioteket neste gang jeg skal dit...

  SvarSlett
 3. Denne er flott! Har også lest den to ganger.

  SvarSlett

Det er sååå kjekt å få tilbakemelding på innlegget mitt. :-D