tirsdag 11. august 2009

Trollmenn og hekser og gomper og futterDet er forbudt å bruke magi utenfor Galtvort, men hva skal man gjøre når toget fra spor 9 3/4 er gått? Tyvlåne fatter'ns bil, er svaret. Og det er ingen vanlig gompebil.

Dermed er scenen satt for bok nummer to om Harry Potter; Harry Potter og Mysteriekammeret. Denne gangen er saken et hemmelig kammer på Galtvort. Er kammeret bare et sagn, eller fins det? Og ifølge myten er det kun Smygards arving som kan åpne det. Og hvem er han eller hun?

Sønnen min ble helt oppslukt av historien. Det fine er at det er mye humor i tillegg til spenningen. Vi leste først boka og så deretter filmen. Ved å gjøre det så nært i tid blir alle utelatelsene i filmen veldig tydelig. Slik må det nødvendigvis bli, jeg forstår det, men veldig lett å legge merke til - og bittelitt irriterende.

Vi gleder oss til å gå i gang med Harrys tredje år på Galtvort. Ekstra morsomt nå som sønnen min selv begynner i tredje. Han skulle bare ønske at han hadde magi på timeplanen ...

Og lurer du på hva gomp og futt er? Da syns jeg du skulle lese J.K. Rowlings bøker.

2 kommentarer:

  1. Mine to sønner har akkurat hørt treern, Fangen fra Azkhaban (eller hva den heter)på lydbok. To ganger etter hverandre. De har dilla! Hvor gammel er sønnen din? (jeg vet du har sagt det før, men det har jeg jo glemt;o)

    SvarSlett
  2. Det høres lovende ut. Vi begynner å høre den i morgen, faktisk. Sønnen min er 8,5. :-D

    SvarSlett

Det er sååå kjekt å få tilbakemelding på innlegget mitt. :-D