søndag 13. september 2009

Paris!

Paris.
Bare ordet - Det oser.
Romantikk. Frankofili. Stil. Seinen snirklende.

Disse unge guttene sitter ved nettopp Seinen og ser på damer. Kommenterer dem og tror de kan å flørte.


Kilde: http://thisisweeny.files.wordpress.com/2009/03/paris-je-t-aime-51.jpg

Scenen er fra Paris Je t'aime. Gutten til høyre møter denne unge muslimske jenta. De er fortryllende søte sammen i filmen.


Kilde: http://1.bp.blogspot.com/_E9YcWkAQSfQ/R1OzTRXCARI/AAAAAAAACJM/zgCCRvBoF-M/s1600-R/paris2.jpg

Paris Je t'aime består av 18 novellefilmer fra ulike steder i byen og ulike mennesker. Den vekker suget på Paris, skikkelig.

Paris, 1996; jeg bor i Latinerkvarteret. Reiser alene. Det er juli og veldig varmt. Turer langs Seinen. Bodene med kort og malerier. Parken ved Louvre. Kald cola på uterestaurant. Og ikke minst; timene i Luxembourgparken, litt i sola, mest i skyggen. Med en bok og tittende på mennesker. Interessert, men reservert.

Paris er en storslått by. Jeg vil dit igjen.

Men enn så lenge ser jeg novellene - om kjærlighet; gryende kjærlighet, avtagende kjærlighet ... Noen av historiene er absurde. Morsomme. De har søte mennesker som sjarmerer og én historie som ender uendelig trist.

Jeg sier bare: Se den! Filmen - og byen.

5 kommentarer:

 1. Takk for tipset. Den filmen har jeg ikke hørt om.

  SvarSlett
 2. Jepp, jeg har sett filmen. Den er fin. Foreldrene mine forer meg med både franske filmer og franske ferier. Så jeg er priviligert. Paris er litt enten eller har jeg på følelesen av. Jeg har mange venninner som ikke liker Paris. Som synes det er bråkete med mange sure folk. Jeg var i Paris i mai med sønnen min. Det var veldig veldig fint. Men det er en del sure folk der, det er faktisk sant. Flere nå enn tidligere?

  SvarSlett
 3. Takk for tipset! Har aldri vært i Paris jeg, men har veldig lyst...

  SvarSlett
 4. Har ikke vært i Paris siden jeg var der på interrail for mange herrens år siden. Men den filmen har jeg sett, og den er veldig sjarmerende! (Selv om Den fabelaktige Amelie fortsatt er favoritten).

  SvarSlett
 5. Har aldri vært i Paris, men dit har jeg lyst...:-)

  SvarSlett

Det er sååå kjekt å få tilbakemelding på innlegget mitt. :-D