lørdag 23. juli 2011

Aldri. Slukker. Stjernene.


Man kunne fort tro at alle stjernene er slukket. At håp ute.

I væpnet kamp for sin overbevisning har en mann drept og såret over hundre mennesker. Uskyldige. Målene var mest sannsynlig det politiske Norge, og motivet ideologisk.

Det er gått til ekstreme handlinger. Ulovligheter. Terror. Bruk av vold i hensikt å drepe. Voldsbruken var planlagt, organisert.

Jeg aksepterer at andre mener noe annet enn meg. Selv om jeg ikke forstår. I og med at jeg støtter tankefriheten må jeg akseptere meningene – men jeg fordømmer all bruk av vold.

Jeg skal ikke tåle. Vil ikke tåle. Må ikke tåle. At noen opphever seg til overmennesker. Tar loven i egne hender. Lar sine holdninger og sin overbevisning få utløp i ekstreme handlinger.

Vi skal kjempe med det frie ordet.

Vi skal tro på det gode.

Vi skal vise medmenneskelighet og kjærlighet.

Vi skal aldri gi oss! Det er alltid håp. Aldri slukker stjernene.

5 kommentarer:

 1. Godt skrevet.

  Den franske filosofen Voltaire skal i følge mytene en gang ha sagt/skrevet:
  "Jeg deler ikke dine meninger, men jeg er beredt til å dø for din rett til å hevde dem."

  Vi skal hegne om demokratiet, og hevn er en udemokratisk følelse. Derfor er det viktig etter en hendelse som dette å vente med den nødvendige politiske debatten til de umiddelbare og sterke følelsene er tilbakelagt.

  Imens er det viktigste og riktigste vi kan gjøre å ta vare på hverandre.

  SvarSlett
 2. Takk.

  Hevn er uaktuelt, jeg kjenner imidlertid et stort behov for å stå opp for de idealer jeg tror på; frihet, menneskeverd og kjærlighet. Det er viktig å mobilisere motkrefter nå.

  SvarSlett

Det er sååå kjekt å få tilbakemelding på innlegget mitt. :-D