mandag 30. januar 2012

Oppslag i Adresseavisen om bokblogging

Det er ikke hver dag jeg er i avisa. I dag var jeg imidlertid avbildet og sitert i kulturbilaget under overskriften "Bloggerne sprer boknyheter".

Min påstand var at forlagene har oppdaget bloggernes makt, og ønsker å markedsføre bøker gjennom oss som blogger. Dette bekreftes av flere forlag i artikkelen.

Dette krever selvsagt av oss som omtaler bøker i blogger at vi er nøye med å oppgi at boka er et leseeksemplar som vi har fått fra et forlag. Jeg ønsker å understreke at bøker mottatt direkte fra forlagene vil få en objektiv vurdering av meg. Har boka gode kvaliteter skriver jeg om dem, mens det som ikke imponerer omtales like oppriktig.

Selv om jeg av og til får tilbud om leseeksemplar fra forlag, vil jeg først og fremst fortsette å lese og blogge om bøker jeg selv har fått lyst til å lese. Og det er sjelden etter å ha fått en e-post fra et forlag eller å ha passert bestselgerreolene på en bokhandel. Heller er det omtale i bokprogrammer i P2, i aviser eller magasiner eller fra andre lesere jeg anerkjenner - både fra den virkelige verden og fra andre blogger - som har kommet med de gode tipsene.

Og se så, dagspressen har også makt som markedsfører. Treffene på bloggen min er på 110 treff så langt i dag - mot 15 i går. Snakk om reklame for Mettemor møter massene!

5 kommentarer:

 1. Hurra for reklame for Mettemor møter massene!! :-) Prøvde å finne artikkelen på nett, men det gjorde jeg ikke.

  SvarSlett
 2. Takk, aller beste Gro. Den ligger nok ikke i nettversjonen. Skal ta vare på oppslaget, så du får se NÅR du snart inntar Trondheim på superweekend! ;-)

  SvarSlett
 3. Glimrende, Mette! :) Dette var lænt.

  Jeg husker fortsatt den gangen i 1997 at Lego-hjemmesiden min ble kåret til Cool Lego Site of the Week, da viste statistikken over tretten tusen treff på ei uke mot rundt hundre uka før. Jeg ble helt sjokkert. Og jeg fikk kontakt med mange likesinnede fra hele verden. Så publisitet er bra, de fleste av oss får sjelden eller aldri publisitet om det vi legger ut på nettet. Interesse for det vi skriver gir inspirasjon til å fortsette å skrive, å fylle glupe flotte ord i et digert hull uten tilbakemeldinger har drept mange gode blogger i startfasen.

  Så jeg ønsker deg lykke til videre med bloggingen din, nå med nye lesere i tillegg til de gamle. Nå gjelds bare å ikke ta av helt, men å ha minst en fot på bakken. Å ha begge beina på bakken er imidlertid ikke bra, for da kommer man jo ikke av flekken. ;)

  SvarSlett
 4. Stilig! Alltid gøy med bokblogg-reklame!

  SvarSlett
 5. Fikk også endel ekstra treff fra Tronheim den dagen. Morosomt som vi sier her nordpå :-)

  SvarSlett

Det er sååå kjekt å få tilbakemelding på innlegget mitt. :-D