lørdag 14. januar 2012

Vikas Swarup: Seks mistenkte


Mange kan ha motiv for å drepe en ufordragelig rikmannssønn som kjøper seg fri fra alt - til og med mord. Og myrdet blir han, den korrupte Vicky Rai, i sitt eget storslåtte selskap der han skal feire at han ble frikjent for drap.

Som tittelen ganske riktig indikerer peker det seg ut seks mistenkte. Det er journalisten Arun Advani som på spalteplass i en av Indias aviser introduserer oss for de mistenkte. Boka veksler deretter mellom historiene knyttet til de seks. Fra en presentasjon av dem, til motivene, bevisene og til slutt en løsning.

De seks personene og de ulike miljøene de presenterer gir fantastiske innblikk i ulike miljøer i et moderne India; en pensjonert byråkrat, en mobiltyv fra slummen, en Bollywood-skuespillerinne, innenriksministeren (og Vicky Rais far!), en amerikaner som kommer til India for å hente sin brud og en innfødt fra Andaman. Høres det ikke spennende ut bare det å lese om alle disse ulike personene? Jeg ble like mye drevet framover av de seks sine historier som å finne ut hvem som egentlig skjøt Rai.

Swarup greier også å veve de ulike historiene fint sammen utover boka.

460 sider med indisk krim var veldig passende romjulslektyre. Takk til Groskro for fin julegave!

1 kommentar:

  1. Så bra du likte boken! Det var tilfeldig at jeg gikk inn i den butikken jeg kjøpte den, men da jeg leste bakside-teksten så tenkte jeg at det kunne være en bok du likte :-)

    SvarSlett

Det er sååå kjekt å få tilbakemelding på innlegget mitt. :-D