lørdag 9. mars 2013

Haruki Murakami: 1Q84, bok 3

Så, hvordan går det med Aomame og Tengo? De to som elsker hverandre, men ikke har møttes siden de var 10.

Aomame er gått i skjul etter å ha drept lederen i Sakigake-sekten. Tengo har forfatteren av Luftpuppe boende hos seg, den unge Fukaeri. Privatetterforsker, Ushikawa, har i oppdrag av Sakigake å finne Aomame.

Jeg er Murakami-fan og japansk fantasy-fan. I 1Q84, bok 3, er Kattebyen med. Kattebyer er kjent fra japanske animasjonsfilmer. Pussig at Tengos far legger seg inn på sykehjem i en katteby. Pussig er det også at den gamle fjernsynsavgiftsinnkreveren går igjen i oppgangene til hovedpersonene i boka. Ganske skremmende framferd på den fyren!

På himmelen er det fortsatt to måner, den gule, store som alltid har vært der - og en grønn, litt mindre en ...

Jeg kalte 1Q84, bok 1 og 2, for en bautabok. Sammenlagt er dette en bautatrilogi.

Her er det mer pussigheter; graviditet uten å ha hatt samleie, little people som kommer ut av munnen på en død, mother og daughter som begge må eksistere for at sekten skal opprettholde sin makt. Referansene er mange og morsomme. Dette er anbefalt lesning!

Boka har jeg kjøpt selv, på Trondheims kuleste bokhandel, Bookstars.

2 kommentarer:

  1. Så bra at du likte boka! Jeg elsker Murakamis "twillight zone"-univers og har selv ca 200 sider igjen av 1Q84 bok 3. Jeg vil både at boka skal ta slutt og ikke...

    Jeg må innrømme at både Kattebyen og den forferdelige lisens-innkreveren gir meg frysninger. Og etter at Aomame "tok en jomfru Maria" og ble gravid har pulsen hos denne småbarnsmoren økt enda mer. Jeg henger meg på din anbefaling!

    SvarSlett
  2. Fantastisk bok, ikkesant? Jeg tror det var den beste leseropplevelsen jeg hadde i fjor.

    SvarSlett

Det er sååå kjekt å få tilbakemelding på innlegget mitt. :-D